Suojelemme luontoa

Hyvä suunnittelu ei keskity vain tuotteen ulkomuotoon. Aina on olemassa vihreämpi tapa toimia. Meille se tarkoittaa jatkuvaa kehitystä ja luonnon kannalta kestäviä tapoja valmistaa tuotteitamme. Haluamme tarjota kestävää iloa kertakäyttötuotteiden sijaan.

Materiaalit ja tuotanto

Alusta asti oli varmaa, että käytettävä materiaali olisi puu. Metsiemme tarjoama, luonnonmukainen ja uusiutuva materiaali. Täydellinen vaihtoehto muoville. Käyttämällä tuotteidemme materiaalina kotimaista koivuvaneria varmistamme korkean laadun, mutta lisäksi myös kestävällä pohjalla olevat materiaalihankinnat. Suomalaisista metsistä kaadettujen puiden tilalle istutetaan aina uusia puita.

Tuotteemme valmistetaan omassa pienessä tehtaassamme Jäälissä, Pohjois-Suomessa. Näemme päivittäin miten tuotteet valmistetaan, ja kuinka prosesseja voidaan kehittää. Tuotannon tehostaminen vähentää materiaalihukkaa ja energian käyttöä huomattavasti. Hyvä suunnittelu ei keskity pelkästään tuotteen ulkomuotoon.

Käyttämämme maalit ovat myrkyttömiä ja vesiliukoisia. Näin tiedämme niiden olevan turvallinen vaihtoehto luonnolle, asiakkaillemme ja työntekijöillemme.

Minimoimme muovin käytön tuotannossamme. Vuonna 2017 otimme käyttöön muovittomat kuluttajapakkaukset. Pakkausten materiaali on kotimaista kartonkia ja ne valmistetaan Suomessa. Yhteistyö kotimaisen toimijan kanssa on helppoa ja työnjälki on laadukasta. Voimme näin myös omalta osaltamme olla tukemassa suomalaista työtä.

Hiilineutraali jätehuolto ja vihreä sähkö

Tuotannostamme ylijäävät materiaalit, kuten pahvit, muovit, paperit ja metallit, kierrätetään tarkasti. Puumateriaali toimitetaan energiantuotantoon. Jäljelle jäävä jäte käsitellään hiilineutraalin jätehuollon periaatteiden mukaisesti. Aiheutuva hiilijalanjälki mitataan ja mitattu päästömäärä kompensoidaan Gold Starndard-sertifioitujen metsityshankkeiden kautta. Näin päästöjämme vastaava määrä hiiltä sidotaan ilmakehästä metsiin. Gold Standard-sertifioidut metsityshankkeet edistävät myös muita kestävän kehityksen tavoitteita tukemalla paikallisten työllistymistä ja vahvistamalla luonnon monimuotoisuutta.

100% tuotannossa ja toimistossa käyttämästämme sähköstä on uusiutuvaa energiaa, kuten tuuli-, ja vesivoimaa sekä aurinkoenergiaa. Käyttämämme sähkö on tuotettu Pohjoismaissa ja tuotanto on varmistettu European Guarantee of Orgin järjestelmän mukaisesti.

Istutamme puita

Metsien katoaminen on maailmanlaajuinen ilmiö. Vaikka Suomen metsät voivat pääsääntöisesti hyvin, ja niiden hoitoa ja suojelua parannetaan koko ajan, näin ei ole kaikkialla maailmassa. Metsäkadot aiheuttavat eroosiota, aavikoitumista ja tulvia monissa maissa.

Vuodesta 2009 vuoteen 2020 olemme istuttaneet 55 000 puuta yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Joulukuussa 2020 meillä oli mahdollisuus lahjoittaa 60 000 puuta uuden yhteistyökumppanimme Eden Reforestation Projectsin kanssa ja vuonna 2021 lahjoitimme 60 000 tainta lisää. Yhteensä olemme istuttaneet nyt 175 000 puuta.

Jatkossa autamme istuttamaan vähintään 50 000 puuta vuosittain.

Eden Reforestation Projects työllistää paikallisia kyläläisiä kasvattamaan puiden taimia, istuttamaan niitä ja huolehtimaan niistä kasvavista metsistä. Tämä antaa asukkaille mahdollisuuden ansaita elantonsa ja tehdä alueista jälleen elinvoimaisia ja vihreitä. Edenin metsitysprojektit toimivat kahdeksalla alueella: Haitissa, Hondurasissa, Indonesiassa, Keniassa, Madagaskarissa, Mosambikissa, Nepalissa ja Nicaraguassa.

Lisätietoa Eden Reforestation Projectsista.

Kiitos

Kiitos, kun olet mukana luomassa ympäristöystävällisempää, kestävämpää ja parempaa maailmaa. Pienilläkin jokapäiväisillä valinnoilla on suuri merkitys. Tuotteiden valmistustavat, käytetyt materiaalit ja pakkaukset kehittyvät koko ajan ja meidän kaikkien on tärkeää olla mukana tässä kehityksessä tekemällä vastuullisia päätöksiä.