Lovi-sydän on ihana ystävänpäiväkortti

Ystävänpäiväkortti kantaa rakkauden pisaroita

Kirjeen päällä tutulla käsialalla kirjoitettu nimi ja osoite. Postimerkin leimassa sinun kaupunkisi. Kuoren sisällä hyppysellinen kaipuuta, sylillinen iloa, rajattomasti rakkautta. Ystävänpäiväkortti sinulta minulle. Ystävältä ystävälle. Rakkaalta rakkaalle.

Vaikka kirjepostin lähettäminen vähenee, Ystävänpäiväkortin merkitys pysyy. Kun postilaatikon täytteenä on aina vain harvemmin mitään erityistä ja ilahduttavaa, on perinteisen postikortin lähettäminen ja sen vastaanottaminen entistäkin arvokkaampaa.

YSTÄVÄNPÄIVÄKORTIN LYHYT HISTORIA

Ystävänpäiväkortin lähettämisen perinteet ovat pitkällä. Korttiin on raapustettu terveisiä jo vuosisatoja. Kuulumiset ja kuulumisten kyselyt, suorat tai salaiset rakkaudentunnustukset ovat matkanneet korttien selässä ristiin rastiin maailmaa jo kauan. Kaikkien noiden korttien mukanaan kantaman romanttisten ajatusten ja ystävällisten sanojen määrän ajatteleminen lämmittää. Kortin lähettäminen on lopulta hyvin helppo, mutta sitäkin kauniimpi tapa muistuttaa ystävyydestä ja rakkaudesta.

Tarinat kertovat, että ensimmäiset niin sanotut ystävänpäiväkortit olisi vastaanottanut Pyhä Valentinus, 200-luvulla elänyt roomalainen pyhimys, joka määrättiin vankilaan nuorten sotilaiden salaisesta vihkimisestä. Onnelliset, vastavihityt nuoretparit lähettivät kiitoksensa Valentinuksen tyrmään. Helmikuun 14., päivä, jona Pyhä Valentinus koki marttyyrikuoleman, nimettiin myöhemmin Pyhän Valentinuksen päiväksi, Ystävänpäiväksi.

Varsinainen Ystävänpäiväkorttiperinne sai alkunsa Englannissa 1800-luvun alussa, josta se saman vuosisadan lopulla levisi Amerikkaan. Amerikassa Ystävänpäivä on yksi vuoden suurimpia juhlapäiviä ja ystävänpäiväkortteja lähetetään valtava määrä. Suomessa puolestaan juhla on verrattain uusi. Sen juhlimista aloiteltiin 1980-luvulla, mutta virallinen juhlapäivä siitä tuli vasta vuonna 1996.

RAKKAUDEN JA YSTÄVYYDEN JUHLA

Suomessa Ystävänpäivä on nimensä veroisesti enemmän ystävyyden juhla kuin rakastavaisten yksinoikeus. Toki myös varsinainen romanttinen rakkaus kukoistaa, mutta haluamme muistaa myös muita rakkaitamme.

Mitäpä, jos tänä vuonna lähettäisit pelkän ystävänpäiväkortin sijaan myös pienen lahjan, pysyvän muiston sinusta ja ystävyydestänne tai rakkaudestanne? Kun valitset Ystävänpäiväkortiksi Lovi-tuotteen, lähetät samalla mukavaa puuhaa ja onnistumisen iloa.

MILLAINEN ON HYVÄ YSTÄVÄNPÄIVÄKORTTI

Perinteisenä rakkauden ja Ystävänpäivän symbolina tunnettu sydän löytyy Lovin valikoimasta kolmessa eri punaisen sävyssä ja kahdessa koossa. Lovi-sydämen lähettäminen ei eroa perinteisen postikortin lähettämisestä: kirjoitat kuoreen viestisi ja vastaanottajan osoitteen, kiinnität postimerkit paikoilleen ja pudotat kuoren lähimpään postilaatikkoon. Vastaanottaja ihastuu varmasti! Tai anna meidän huolehtia lähettämisestä puolestasi. Lisää vain lahjan saajan osoite ja viestisi tilaukseen ja me lähetämme lahjan suoraan vastanottajalle.

Ystävänpäiväkortin ei suinkaan tarvitse olla ulkoasultaan hempeän vaaleanpunainen ja hattarainen. Mistä ystäväsi pitää? Koirista? Kissoista? Sisustamisesta? Lovin valikoimassa on jokaiselle jotain. Tutustu ja löydä ystävällesi sopiva lahja.

Ystävänpäiväkortin lähettäminen on vastaanottajan huomioonottamista. Muista siis ystäviäsi, sukulaisiasi, mummoja, pappoja ja naapureita. Heitä kenen kanssa jaat arkesi. Kukaan ei ole liian nuori tai vanha saamaan mukavaa yllätystä. Ystävänpäivä on myös mitä mainioin mahdollisuus ottaa yhteyttä vanhaan ystävään, jota ajattelet usein, mutta jonka kanssa yhteydenpito on jäänyt vähäiseksi. Vai lähettäisitkö nimettömän kortin hänelle, jota ihailet salaa? Ihanan romanttista!