Lovi-pupu, puinen maalattava pääsiäispupu

PÄÄSIÄISASKARTELU – ILOISTA YHDESSÄ TEKEMISTÄ

On pääsiäisaskartelun aika. Kevään herätellessä sisällä kuplivaa luovuutta, on oikea hetki nostaa esille askartelutarvikkeet – vesivärit, värikynät, nauhat ja kankaat – apuvälineet uusien ja oman näköisten pääsiäiskoristeiden luomiseen. Anna itsellesi aikaa ja lupa nauttia käsillä tekemisen hyvää tekevästä voimasta.

KAIKKI MUKAAN PÄÄSIÄISASKARTELUUN

Pääsiäisaskartelu sopii kaikenikäisille. Kutsu kaikki mukaan! Usein askartelutuokio ilahduttaa eniten, kun mukana on eri ikäisiä askartelijoita. Pienemmät oppivat isommilta ja isommat pienemmiltä. Isommat askartelijat ohjaavat pienempiä perusasioissa – värien sekoittamisessa, saksien käytössä ja liiman käsittelyssä, kun taas pienten askartelijoiden ennakkoluulottomat, yllättävät ja täysin uudenlaiset ideat ja omalaatuiset tavat käyttää värejä, materiaaleja ja tekniikoita innostavat myös isompia ideoimaan ja kokeilemaan uudella tavalla.

Kaikki Lovi-valikoiman puunväriset tuotteet sopivat maalaukseen, mutta pääsiäisen aikaan suosittelemme valitsemaan maalattaviksi Lovi-pupun, Lovi-kukon tai pienen Miffy-hahmon.

Puunväriset Lovi-hahmot ovat hyvää materiaalia pääsiäisaskarteluun.
Puunväriset Lovi-hahmot ovat hyvää materiaalia pääsiäisaskarteluun.

Kun askartelupöydän ääreen saapuu lapsia, on hyvä tarkistaa, että kaikki askartelussa käytettävät välineet ovat turvallisia myös pienten käsien käytettäviksi. Lovi-vesivärit sopivat myrkyttömyytensä vuoksi hienosti myös lasten kanssa jaettuihin askarteluhetkiin. Kahdeksan runsaspigmenttistä sävyä takaavat täyden väri-ilottelun ja sekoittamalla värejä pakkauksessa mukana olevan värioppaan mukaan, sävyvalikoima laajenee loputtomiin.

Korkealaatuiset ja myrkyttömät Lovi-vesivärit on valmistettu Suomessa. Pakkaus sisältää myös siveltimen ja väriensekoitus oppaan.
Sekoita suosikkisävysi Lovi-vesiväreillä.

MITÄ PÄÄSIÄISASKARTELUUN TARVITAAN?

Nosta pöytään luovuutta ja ideoita, aikaa ja iloa, ystävyyttä ja valoa. Siveltimen vetoja, kankaiden taikaa ja saksien kilkatusta. Mitä ikinä sydämesi kaipaakaan.

Pääsiäisaskartelussa korostuvat luonnolliset materiaalit, raikkaat värit ja suloiset pääsiäishahmot. Aurinkoiset keltaisen sävyt ja vihreän eri vivahteet, puput, kukot ja munat ovat perinteisiä valintoja, mutta voit uudistaa tuttuja hahmoja tekemällä niistä itsesi näköisiä.

Lovi-pupu on yksi suosituimpia pääsiäisaskarteluhahmoja Lovin valikoimassa.
Maalaa oma Lovi-pupusi juuri haluamallasi tavalla!

Puunvärisiä Lovi-tuotteita voi maalata tai koristella mitä mielikuvituksellisimin tavoin. Maalaa vesiväreillä, käytä erilaisia kyniä ja tusseja, leikkaa ja liimaa hahmon pintaan kankaanpaloja, koristele glitterillä. Suosi koristelussa luonnolle turvallisia tarvikkeita, kierrätysmateriaaleja ja ympäristöystävällisiä maaleja.

Vietimme kokonaisen päivän maalaten ja koristellen Lovi-kukkoja ja Miffy by Lovi -hahmoja, herkutellen ja viettäen mukavaa aikaa yhdessä. Koristelussa käytimme Lovi-vesivärejä, kierrätyskankaita, pieniä lasihelmiä ja ihania ekoglittereitä. Lisää Lovi WorkShopista postauksen lopussa.

MITEN LOVIN PÄÄSIÄISHAHMOJA MAALATAAN

Anna kaikkien aistiesi olla mukana tekemisessä. Älä kiirehdi, valmista tulee kyllä. Tunne puun pinta sormenpäissäsi. Seuraa katseellasi siveltimen vetoja, värin levittymistä puun pintaan. Nauti väreistä, kuvioista ja materiaaleista.

Puunväristen Lovi-hahmojen maalaaminen on mukavaa ja helppoa. Koivuvanerin vaalea pinta sopii maalaamisen pohjaksi, värisävyt näyttävät raikkailta ja maali tarttuu hyvin puun pintaan.

Lovi-kukko maalattuna keltaisilla kuvioilla.
Voit tehdä erilaisia kuvioita Lovi-hahmon pintaan.

Voit maalata osat, kun ne ovat vielä kiinni levyssä tai irrottaa osat ja maalata ne yksitellen. Kokemuksemme mukaan molemmat tavat toimivat ja ohjaavat kohti loistavia lopputuloksia. Muista maalata molemmat puolet. Anna osien kuivua rauhassa ennen kokoamista, jotta maali ei leviä.

KOOTUN HAHMON MAALAAMINEN

Voit myös maalata ja koristella hahmon vasta kokoamisen jälkeen. Tämä vaihtoehto on paras valinta, jos aiot koristella oman Lovi-hahmosi esimerkiksi kankailla tai maalata hahmoon kuvioita, joiden haluat jatkuvan saumattomasti osasta toiseen. Jos hahmo koristellaan liimaamalla toista materiaalia puun pintaan, on tärkeää koota tuote ensin, jotta koristelumateriaali ei vaikeuta osien paikoilleen asettumista. Hahmon kokoaminen ennen maalaamista kannattaa myös, jos maalaamiseen käyttää erityisen paljon aikaa tai käytettävä maali on paksua. Pitkään kosteana pysyvä puupinta voi turvota ja näin ollen vaikeuttaa osien yhteen asettamista.

Puunvärinen ja maalattu Lovi-kukko.
Puunvärinen ja maalattu Lovi-kukko.

Kun kokoat maalatun tuotteen, kiinnitä huomiota yksityiskohtiin, miten osat asettuvat paikoilleen muodostaen kolmiulotteisen hahmon litteistä osista.

LOVI WORKSHOP

Ihmisille on luontevaa tehdä asioita käsillään. Käsillä tekeminen, askarteleminen ja uuden luominen rentouttaa ja lisää hyvinvointia. Lovi-tuotteiden kokoaminen tarjoaa pienen hetken käsillä tekemisen parissa ja puunväristen tuotteiden maalaaminen laajentaa kokemusta entisestään.

Lovi WorkShop on kiireetön käsillä tekemisen hetki sinulle, ystäväporukalle tai työyhteisölle. Järjestämme Lovi WorkShopeja tehtaanmyymälässämme Taito Shop Oulun hurmaavassa miljöössä. Lisätietoja WorkShopista: taitokeskus@taitopohjoispohjanmaa.fi tai 040 352 2046.