HALLOWEEN MAUSTAA SYYSSISUSTUKSEN

Halloween, all hallow’s eve, kaikkien pyhien aatto on Irlannin, Skotlannin ja Englannin alueilta tuhansia vuosia sitten alkunsa saanut syksyn juhla. Irlantilaiset siirtolaiset kuljettivat perinteen mukanansa Amerikkaan, josta Halloween sellaisena kuin me sen tunnemme, on levinnyt ympäri maailmaa. Halloween aikaan sijoittuu myös muita, teemaltaan hyvin samanlaisia juhlia kuten Meksikon Día de los Muertos ja Suomen Pyhäinpäivä.

SYKSYN SÄVYT ASTUVAT SISÄÄN

Syksyn sävyt ja Halloween kulkevat luontevasti yhdessä. Pimenevät illat houkuttelevat sytyttämään kynttilöitä ja ulkotulia. Luonto luo väripaletin myös kotien sisustukseen. Murretut syksyn sävyt – lämmin ruskea, pehmeä oranssi, keltaisen eri sävyt ja häivähdys jo hieman ylikypsien marjojen punaa – luovat pohjan myös Halloween koristelulle.

Halloween koristelua Lovi-kissoilla

PIENILLÄ YKSITYISKOHDILLA KOTI HALLOWEEN TUNNELMAAN

Pienet, Halloween teemaan sopivat yksityiskohdat saavat hiipiä kotiin hiljalleen, saahan syksyn suurimmasta juhlasta nauttia pitempäänkin. Perinteiset kurpitsat tuovat sadonkorjuun tunnelmaa koteihin, onhan Halloween alunperin ollut juuri sadonkorjuun juhla. Tuoksuvat omenavadit ja muut syksyn sadon hedelmät ja vihannekset saavat olla esillä.

LUONNONMATERIAALIT LUOVAT TUNNELMAA

Luonto tarjoaa ihania elementtejä kotien syyssisustukseen ja Halloweenin vastaanottamiseen. Puista pudonneet, tummat oksat, maanläheiset heinät ja korret sekä värikkäät lehdet toimivat hienosti osana sisustusta. Kävyistä ja varvuista askarrellut asetelmat ja kranssit viimeistelevät kattauksen.

ELÄINHAHMOT HALLOWEEN SISUSTUKSESSA

Halloween aikaan ja sisustukseen liittyvät usein myös eläinhahmot. Pimeässä liikkuvat, varjoihin vaivatta piiloutuvat nelijalkaiset ja vasten synkkää yötaivasta lentoon lehahtavat siivekkäät ovat aina kiehtoneet ihmisiä. Mystiset kissat, pimeän metsän piiloissa lymyilevät pöllöt ja halloween kattausta tarkoin silmällä pitävät hiiret ovat kaunis ja leikkisä lisä sisustukseen myös Halloweenin jälkeen.

KODISTA SYYSPESÄ

Materiaalien merkitys syystunnelman luomisessa on suuri. Runsaat, raskaat verhot, pehmoiset matot, värikkäät tyynyt ja lämpöiset viltit tekevät kodista tunnelmallisen pesän. Himmeä valaistus ja ikkunoille sytytetyt kynttilät saattelevat Halloween tunnelmaan. Pienet merkitykselliset yksityiskohdat tuovat juhlantuntua kotiin. Runsaat, raskaat verhot, pehmoiset matot, värikkäät tyynyt ja lämpöiset viltit tekevät kodista tunnelmallisen pesän. Himmeä valaistus ja ikkunoille sytytetyt kynttilät saattelevat Halloween tunnelmaan. Pienet merkitykselliset yksityiskohdat tuovat juhlantuntua kotiin.

Halloweenin aikaan kokoonnumme usein yhteen, keräännymme saman pöydän ääreen syömään hyvin ja muistelemaan menneitä. Ja siitähän Halloweenissa alkujaan oli kysymys, yhdessä olosta, elämän juhlimisesta ja menneiden muistelemisesta. Tämän päivän Halloween on sekoitus syksyn tunnelmaa, perinteitä ja uskomuksia, joista jokainen poimii juuri ne itselle sopivat elementit. Ja siitähän Halloweenissa alkujaan oli kysymys, yhdessä olosta, elämän juhlimisesta ja menneiden muistelemisesta. Tämän päivän Halloween on sekoitus syksyn tunnelmaa, perinteitä ja uskomuksia, joista jokainen poimii juuri ne itselle sopivat elementit.