Lovi-sydämet ovat täydellisiä joululahjoja

ON AIKA PAKETOIDA IKIMUISTOISET JOULULAHJAT

Joululahjat valitaan huolella lahjojen saajat mielessä pitäen ja kääritään rakkaudella kauniiksi paketeiksi. Paketit viimeistellään lahjanauhoilla ja ruseteilla, ja lahjan päälle tai jouluiseen pakettikorttiin kirjoitetaan lahjansaajan nimi. Tai joululahjat valmistetaan Korvatunturilla tonttujen toimesta ja Joulupukki jakaa lahjat lapsille, kun sen aika on. Vaihtoehto valittakoon kuulijakunnan mukaan.

Lahjan tarkoitus on ilahduttaa lahjan saajaa. Vuosia iloa tuottavat joululahjat ovat aina ajankohtaisia. Kuten kaikissa lahjoissa, myös joululahjoissa huomiota kannattaa kiinnittää tuotteen valmistustapaan, -materiaaliin ja -paikkaan. Hyviä, ekologisia ja luonnon kannalta kestävällä tavalla tuotettuja lahjoja löytyy paljon.

Ekologiset joululahjat löytyvät Lovin valikoimasta.
Lovi-sydämet ovat ihania joululahjaideoita perheelle ja ystäville.

JOULULAHJOJEN LYHYT HISTORIA

Joulua on totuttu viettämään Jeesuksen syntymän kunniaksi. Joululahjaperinteen nähdään usein alkaneen lahjoista, jotka kolme itämaan tietäjää toivat mukanaan tullessaan tervehtimään vastasyntynyttä Jeesus-lasta. Todellisuudessa talviajan juhlissa on vaihdettu lahjoja jo kauan ennen Jeesuksen syntymää. Satoja vuosia ennen nykyisen kaltaisen jouluperinten syntymistä roomalaisten on kerrottu antaneen toisilleen lahjoja keskitalven juhlan aikaan.

Suomen suurimmissa kaupungeissa joululahjojen antaminen perhepiirissä yleistyi 1700-luvun lopulla. Pienempiin pitäjiin ja maaseudulle tapa levisi 1800-luvun alussa. Joululahjat olivat hyvin käytännöllisiä. Paketeista löytyi itsevalmistettuja vaatteita, käyttöesineitä, yksinkertaisia leluja ja ruokaa.

JOULULAHJATOIVEET

Lapsille joululahjat tuo tietenkin Joulupukki ja hänelle on syytä myös osoittaa joulun lahjatoivelista, mikäli mielii saada toiveensa oikeaan osoitteeseen. Kun lahjatoiveet saavuttavat Korvatunturin pääpostin, tontut pääsevät toteuttamaan pienten joulunodottajien haaveita. Tiesitkö, että lapset todella voivat lähettää joulutoivelistansa aivan oikealle Joulupukille? Toivelistoja otetaan vastaan osoitteessa Joulupukin Pääposti, Tähtikuja 1, 96930 NAPAPIIRI. Yläikärajaa toivelistan lähettämiselle ei ole, joten liitä myös oma listasi mukaan.

Aikuisten toiveet poikkeavat usein lasten toiveista. Omalla toivelistallani on rauhallinen joulunaika, lepo ja kiireetön yhdessäolo perheen ja ystävien kanssa, maukasta ruokaa, ja hieman herkkuja totta kai. Marmeladimakeiset ovat suosikkejani. Ja mikäli Joulupukki kokee minun olleen riittävän kiltti saadakseni pienen paketin, toivon jotain kestävää, huolella valmistettua ja kotimaista.

MILLOIN JA MISTÄ JOULULAHJAT HANKITAAN?

Joululahjojen hankkijat voitaneen karkeasti jakaa kolmeen koulukuntaan. Ensimmäinen hankkii lahjoja pitkin vuotta ja keskittyy tyystin muihin asioihin joulun lähestyessä. Toinen koulukunta lienee yleisin: lahjojen hankinta aloitetaan marraskuun puolivälin jälkeen, kun joulu alkaa enenevässä määrin esiintyä kahvipöytäkeskusteluissa. Kolmannen ryhmän joulu yllättää joka vuosi ja lahjat hankitaan juuri ennen jouluaattoa. Toimivia tapoja jokainen.

Joululahjojen tilaaminen verkkokaupasta on yleistynyt viime vuosina valtavasti. Lahjat saa kätevästi tilattua kotisohvalta ja valikoima on loputon, toisinaan jopa liiankin suuri, mutta jos tiedät mitä etsit, valinta on usein vaivatonta ja mukavaa. Lovin verkkokaupasta löydät koivuvanerista valmistettuja, kotimaisia ja koottavia Lovi-tuotteita. Koko valikoimamme valmistetaan Lovin omassa pienessä tehtaassa Jäälissä. Verkkokaupastamme voit tilata lahjat myös suoraa lahjan saajan kotiosoitteeseen.

Lovi-tuotteet ovat helposti lähetettäviä lahjoja ja tervehdyksiä.
Litteisiin pakkauksiin pakatut Lovi-porot ja muut Lovi-tuotteet ovat helppoja tilata ja lähettää edelleen.

JOULULAHJOJEN PAKETOIMINEN

Jos pitäisi tehdä valinta lahjojen antamisen ja lahjojen saamisen välillä, valitsisin ehdottomasti lahjojen antamisen! Lahjan saajan ilon kokeminen on korvaamatonta! Päätökseen vaikuttaa paljon se, että mielestäni lahjojen paketoiminen on ihanaa! Kauniit pakkausmateriaalit kuuluvat olennaisesti joululahjojen valmisteluun. Kierrätettäväksi kelpaavat lahjapaperit tai kestopaperit, kankaat tai paperipussit, jotka voi myöhemmin käyttää uudelleen nostavat lahjan arvoa entisestään.

Lovin valikoimasta löydät koottavat, muovittomat joululahjat.
Pieni Lovi-sydän on myös kaunis pakettikortti.

Eikä paketoiminen aina suinkaan ole välttämätöntä. Osa lahjoista on jo valmiiksi pakattu kauniisiin pakkauksiin.

MILLOIN JOULULAHJAT JAETAAN JA AVATAAN?

Joululahjojen antamiseen liittyviä kiehtovia tapoja ja tarinoita on paljon. Tavat ja ajankohdat vaihtelevat eri maiden ja kulttuurien välillä. Myös suvuilla ja perheillä on omia perinteitään.

Pohjoismaalaisittain tuntuu suoranaiselta varaslähdöltä jakaa lahjat jo 5.12. kuten esimerkiksi Hollannissa on tapana tehdä. Myös Belgiassa ja Saksassa osa lahjoista saatetaan jakaa jo 6. joulukuuta, kun juhlitaan Joulupukin esikuvan, Pyhän Nikolauksen päivää.

Suomi ja muut pohjoismaat noudattavat jouluaattoillan perinnettä. Joulupukki saapuu 24.12. tuoden joululahjat usein joulupäivällisen jälkeen, tai käyden jättämässä lahjat kuusen juurelle, kun joulun juhlijoiden huomio on toisaalla. Joulupukin odottamisesta syntyvä into ja jännitys on käsinkosketeltavaa.

Joissain maissa joululahjat jaetaan myöhemmin. Esimerkiksi Espanjassa lahjoja avataan loppiaisena. Tavan takana on tarina kolmesta itämään tietäjästä, jotka saapuivat Betlehemiin loppiaisena, mukanaan lahjoja Jeesus-lapselle. Tosin joulun juhliminen aloitetaan Espanjassa jo hyvissä ajoin ennen loppiaista ja lapset saattavat saada lahjoja myös joulupäivänä.

MILLAINEN ON HYVÄ JOULULAHJA?

Jokainen lahjan antaja haluaa ilahduttaa lahjan saajaa paketillaan. Usein lahjan vastaanottaja ilahtuu erityisen paljon joululahjasta, jonka antaja on todella miettinyt mistä lahjan saaja pitää ja millaisia mielenkiinnon kohteita tällä on. Kenties joululahjan hankkija on napannut ajatuksen yhteisistä keskusteluista, tai lahjojen valinta on tehty helpoksi ja joulun toivelista on toimitettu lahjahankinnoista vastaavalle henkilölle.

Lovi-tuotteissa yhdistyvät hyvän lahjan ominaisuudet: ekologisuus, luonnon materiaali, ajaton muotoilu ja kekseliäs konsepti. Tutustu tuotteisiimme: www.lovi.fi/fi.

Lovin joulutuotteet.
Lovin valikoimasta löydät ihania lahjaideoita.

Vietä myös hetki blogimme muiden julkaisujen parissa. Lue mistä kaikki alkoi, mitä oikein teemme ja miksi, sekä löydä joululahjavinkkien lisäksi ideoita myös kodin joulusisustukseen ja -koristeluun.