Christmas Decorations on Christmas table setting.

JOULUKORISTEET YHDISTÄVÄT PERINTEET JA NYKYPÄIVÄN

Joulukoristeet tuovat mukanaan joulun lämpöisen tunnelman ja muistoja menneiltä jouluilta. Suosikkikoristeet nostetaan esiin vuosi toisensa jälkeen ja kokoelmaa täydennetään uusilla löydöillä. Koristelu alkaa pihamaalta jatkuen sisälle jouluiseen kotiin. Jokainen huone saa omat koristeensa, jotta tunnelma säilyy kuljettaessa huoneesta toiseen.

Lovin tarina sai alkunsa joulukoristeesta. Pienestä puisesta pallosta, jollaista suunnittelijamme Anne Paso toivoi omaan joulukuuseensa. Lovi-joulukoristeiden muodot ja materiaali palauttavat meidät juurillemme, luontoon ja suomalaisiin metsiin. Olemme mielellämme osa vuosisatoja vanhaa joulukoristeperinnettä.

Lovin joulukoristeet saivat alkunsa Lovi-pallosta
Lovi-pallon ensimmäinen prototyyppi aloitti Lovin joulukoristeperinteen.

PERINTEISET MATERIAALIT

Pohjoisen jouluissa luonto on vahvasti läsnä. Joulukoristeet ja niiden materiaalit saavat innoituksensa luonnosta. Joulu on perinteiden aikaa ja pitkään käytetyt materiaalit ovat edelleen käytössä. Kevyt ja kaunis olki, aito puu sekä havut ja kävyt sopivat joulukoristeiden materiaaliksi. Entisaikojen tapaan kuusen oksille voi yhä ripustaa pieniä omenia tai kauniita pipareita.

Luonnonmateriaalien käyttäminen joulukoristelussa saa aikaan rauhallisen ja kodikkaan tunnelman. Hiljalleen ilmavirran mukana liikkuva olkihimmeli vie ajatukset menneiden aikojen hirsitorppien hämärään, puusta valmistetut koristeet pitävät yllä entisten aikojen käsityöläisten perinteitä ja luonnosta kerätyt materiaalit tuovat luonnon lähelle myös juhla-aikaan, kuten jo vuosisatojen ajan.

PÖYTÄKORISTEET

Kodin pöytätasot ovat paras alusta jouluisille asetelmille ja kokoelmille. On ihanaa saapua kotiin, kun eteisen pöydällä odottaa jotain kaunista. Jouluinen kukka- tai kynttiläasetelma sopii eteiseen mainiosti. Olohuoneen kirjahyllyssä kurkistelevat lumiukot ja joulupukit ja ikkunalaudoille voidaan asetella ryhmä pieniä kuusia. Takanreunus puolestaan on kuin tehty pienille Lovi-tontuille ja tarjoaa niille oivallisen tarkkailupaikan. Muistavathan kaikki olla mukavia toisilleen myös joulukiireiden aikaan? Pidäthän kuitenkin huolen, ettei tontun takapuoli pääse kuumenemaan takanreunuksella istuskellessa?

Joulukoristeet piristävät eteistilaa. Lovi-kuuset 25cm ja Lovi-porot sivupöydällä.
Puunväriset Lovi-kuuset 25cm ja harmaat Lovi-porot sivupöydällä.

Koristele myös oma työpisteesi joulua varten. Sijaitseepa työpöytäsi sitten kotitoimistossa tai työpaikalla, ripaus joulutunnelmaa saa viimeiset työviikot ennen joulua tuntumaan kevyemmiltä. Mitäpä, jos ilahduttaisit työkavereitasikin pienillä jouluyllätyksillä? Meillä on ihania lahjaideoita Lovin verkkokaupassa!

Onko sinulla koristeita, jotka ovat seuranneet mukanasi lapsuuden jouluista saakka? Itselläni tällaisia koristeita on useita. Ajatellessani enkeleitä, mieleeni nousevat lapsuudenkodin kolme pientä enkeliä, joita tuli käsitellä hyvin varoen, että ne eivät vain putoaisi ja rikkoutuisi. Yksi enkeleistä laulaa, yksi soittaa viulua ja yksi huilua. Lapsena ajattelin niiden olleen valmistettu erityisen hauraasta ja kalliista materiaalista, ja sen vuoksi olleen arvokkaita. Aikuisena olen todennut että näin ei ollut, mutta se ei ole vähentänyt hellyyden tunnettani noita pieniä enkelihahmoja kohtaan. Niihin liittyvät muistot luovat niiden arvon. Tänä päivänä nuo pienet enkelit ovat saaneet seurakseen myös Lovi-enkeleitä.

JOULUKORISTEET KATTAUKSESSA

Jouluaattoillan päivällinen on usein joulun juhlavin kattaus. Juhlaliina levitetään pöydälle ja juhla-astiasto nostetaan pöytään. Lautasliinat taitellaan kauniisti lautasten viereen ja ruokailuvälineet asetellaan paikoilleen. Muutamat kauniit kynttilät viimeistelevät kokonaisuuden.

Mikäli tilaa riittää, pöytään koottava asetelma tekee kattauksesta erityisen juhlavan. Asettele havuja, oksia, kynttilöitä ja käpyjä kulkemaan pöydän päästä päähän tai kokoa jouluinen ryhmä pöydän päähän. Lisää havunoksien päälle muutamia Lovi-tähtiä tai korvaa kävyt pienillä Lovi-palloilla.

Joulukoristeet sopivat myös kattaukseen. Puunvärinen Lovi-tähti osana joulupöydän kattausta.
Lovi-tähdet viimeistelevät joulukattauksen.

Mikäli asetelma ei sovi juhlakattaukseen voit koristella jokaisen istumapaikan erikseen. Lisää jokaisen vieraan paikalle jotain erityistä – kuusen- tai katajanoksa lautaselle, vieraan nimellä koristeltu piparkakku tai pieni Lovi-tonttu, joka pitää sylissään paikkakorttia – jotain joka saa vieraasi tuntemaan itsensä erityiseksi.

Paikkakortin voi asettaa Lovi-tontun syliin.
Lovi-tonttu pitelee sylissään paikkakorttia.

TUTUT JOULUHAHMOT

Joulukoristeet ja niiden teemat säilyvät jokseenkin muuttumattomina vuodesta toiseen. Koristeiden sävyt voivat muuttua kulloisenkin trendin mukaan, mutta joulun perusvärit pysyvät – punainen, vihreä, kulta ja hopea – tutut ja rakkaat sävyt, joilla koti koristetaan joulua varten.

Myös tutut hahmot kutsutaan vuosittain mukaan joulujuhlaan. Joulupukit ja -tontut, enkelit, pienet porsaat ja joulupukin porot valtaavat kodit joulunaikaan. Varsinkin tontut ovat olleet viime vuosina erityisen haluttuja joulukoristeita pienten tonttuovien ja Elf on the shelf -puuhien suosion noustessa.

Poro on pohjoisen luonnon symboli ja Joulupukin uuttera apulainen. Hahmona se sopii hyvin joulunajan somistukseen, mutta myös talvikotiin, joten älä kiirehdi poroaiheisten koristeiden siivoamista joulun jälkeen. Erikokoiset ja -väriset Lovi-porot muodostavat ihanan porotokan. Lovi-enkelit tuovat mukanaan valoa ja rauhallista sanomaa, kaunistaen kotia porojen tapaan myös arjen jälleen koittaessa juhlan jälkeen.

Joulukoristeet voivat olla myös enkeli-hahmoja. Lovi-enkelit voi asettaa pöydälle tai ripustaa joulukuuseen.
Lovi-enkeleitä on saatavilla kolmessa koossa (6,5cm, 9,5cm ja 13cm) ja kahdessa värissä (puunvärinen ja valkoinen).

LASTENHUONEEN JOULUKORISTEET

Joulun taika tarttuu myös lapsiin ja pienetkin juhlijat haluavat osansa joulukoristeista. Kodeissa, päiväkodeissa ja kouluissa askarrellaan paljon joulun alla ja useat näistä teoksista ovat mitä parasta materiaalia oman huoneen koristeluun.

Oma pieni kuusi on aina mieluinen joulukoriste. Kuusen saa koristella juuri kuten haluaa ja sen alle voi näperrellä pieniä paketteja omille leluille. Pienet Lovi-kuuset on helppo purkaa ja säilyttää, kun joulun aika on ohi. Tunnelmalliset jouluvalot tai joulutähti ikkunassa saattelevat pienet turvallisesti unten maille. Hyllyssä tai sängynpäässä istuva Lovi-tonttu valvoo pienen joulunodottajan unta.

Lovi-paketti Lovi-kuusen alla
Mitähän Lovi-kuusen alta löytyy?

Tai mitä, jos kokoaisit mieluisimmat joulukoristeet mobileksi? Se voisi olla hauskaa!

JOULUKORISTEET JOULULAHJOINA

Joulukoristeet ovat myös ihania joululahjoja. Kuusen oksilla on aina tilaa pienille puupalloille tai pienelle linnulle. Lovi-tähdet sopivat pallojen mukaan joulukuuseen tai osaksi kattausta ja pieni Lovi-enkeli tuo iloa ja joulunrauhaa mukanaan. Lovi-porot muistuttavat joulupukista, lumesta ja pohjoisista tuntureista, ja pienet Lovi-tontut liittyvät helposti muiden koristeiden joukkoon.

Kun lahjan saaja saa itse koota paketista löytyvät koristeet, on aattoillalle myös mukavaa puuhaa, kun osia asetellaan paikoilleen ja koristeet valmistuvat pienen askartelun jälkeen.

Joulukoristeet ovat myös ihania lahjoja! Lovi-sydämet on helppo lähettää.
Lovi-sydämet ovat luonnollisia ja helposti lähetettäviä joululahjoja.

Toivottavasti sait uusia ideoita oman kodin joulukoristeluun. Lue myös ajatuksiamme joulukuusen koristelusta: Joulukuusenkoristeet viimeistelevät juhlatunnelman.