PÄÄSIÄISASKARTELU LASTEN KANSSA

Pääsiäisaskartelu lasten kanssa on paras tapa valmistautua kevään suureen juhlaan. Lasten mielikuvitus ja luovuus pääsevät valloilleen, kun askartelutarvikkeet nostetaan esille. Lopputulokset ovat mitä suloisimpia ja omaperäisimpiä koristeita, joilla kotia koristellaan vuosi toisensa jälkeen pääsiäisen lähestyessä.

Puunväriset Lovi-munat sopivat pääsiäisaskarteluun lasten kanssa.
Puunväriset Lovi-munat sopivat pääsiäisaskarteluun.

Vuosi sitten valmistauduimme pääsiäiseen yhdessä tuolloin nelivuotiaan tyttäreni kanssa. Meillä oli mahdollisuus viettää kokonainen päivä yhdessä maalaten ja kooten Lovi-munia. Tämä yhteinen askartelupäivä oli meille molemmille paitsi mahdollisuus valmistaa kauniita koristeita omaan kotiimme, myös mieleenpainuvaa yhdessä tekemisen aikaa.

Näitä käytimme:

Pieni lapsi maalaa puunvärisiä Lovi-munia.
Puunväristen Lovi-munien maalaamista.

Maalasimme munien osat runsaspigmenttisillä Lovi-vesiväreillä ennen niiden irrottelua. Munat voi myös maalata vasta kokoamisen jälkeen, mutta varsinkin pienimpien lasten kanssa askarrellessa, maalaaminen käy kätevästi, kun osat ovat kiinni levyssä.

Pieni taiteilija sai vapaat kädet maalaamiseen ja munista tuli ihania! Kaikki väripaletin sävyt olivat käytössä ja tekniikat vaihtelivat. Värien käyttö oli ennakkoluulotonta ja sävyt syntyivät kaikkea iloisesti sekoitellen. Tutustutaan värioppiin hieman myöhemmin.

Pääasiäisaskartelu lasten kanssa on mukavaa ajanvietettä.
Pääsiäisaskartelu lasten kanssa tarjoaa mahdollisuuden luovuuteen.

Maalin kuivuessa vietimme pienen lounastauon, jonka jälkeen kokosimme munat yhdessä. Pienet askartelijat tarvitsevat usein apua Lovi-hahmojen kokoamiseen, mutta ovat innokkasti mukana järjestämässä osia oikeaan järjestykseen ja miettimässä paikkaa, johon mestariteokset voisi asettaa esille.

Maalatut munat ovat ihania pääsiäiskoristeita ja muistoja.

Puunvärisiä Lovi-hahmoja voivat maalata ja koristella kaikenikäiset! Tyttäreni oli kaksivuotias ”maalatessaan” ensimmäisen Miffy by Lovi -hahmonsa. Siveltimien sijaan välineinä käytettiin tuolloin sormia ja vaahtomuovista tehtyjä pieniä töpöttimiä. Nelivuotiaana hän olikin siis jo kokenut tekijä.

Puunväristen Lovi-hahmojen maalaaminen ja koristelu on mukavaa pääsiäisaskartelua lasten kanssa.
Lovin Miffy-hahmot voi maalata ja koristella.

Nämä varhaiset pääsiäisaskartelut säilytetään aarteina tulevaan ja otetaan varmuudella esille tulevina vuosina pääsiäisen lähestyessä. Kenties maalaamme lisää munia tai pieniä Lovi-pupuja tänä vuonna.

Puisia, värikkäitä Lovi-munia korissa.
Värikkäät, maalatut Lovi-munat sopivat pääsiäiskodin koristeluun.

Pääsiäisaskartelu lasten kanssa on mukavaa ajanvietettä lapsille ja aikuisille. Yhteiset hetket pöydän ääressä käsillä tekemisen parissa ovat paitsi rentouttavia ja kädentaitoja kehittäviä askartelutuokioita, myös hetkiä, jotka säilyvät muistoissa pitkään.

Mukavia maalaushetkiä!