Wooden Lovi Elves, Reindeer and Baubles with the gingerbread house

JOULUKAKKUJEN KORISTELU LOVI-HAHMOILLA

Joulukakkujen koristelu -aiheinen blogipostaus päättää vuoden kestäneen Kuukauden kakku -projektimme. Olemme koristelleet, kuvanneet ja maistelleet kaksitoista kaunista, suussa sulavaa kakkua. Pääsiäisen, kesäjuhlien, sadonkorjuun ajan ja niin monen muun kakun koristeluun on löytynyt juuri oikea hahmo Lovin valikoimasta.

Herkullinen vuosi tulee päätökseensä kolmen viimeisen kakun myötä. Lokakuun kakun kanssa pistäydytään hetkeksi Halloween kattauksen pariin, mutta jo marraskuun kakku on täynnä joulun tuoksuja ja tunnelmaa.

HALLOWEEN KAKKU

Lokakuun lopun tummenevissa illoissa vietettävä Halloween-juhla on sävyiltään tumma ja tunnelmaltaan hieman mystinen. Ilmassa on ripaus taikaa ja magiaa. Suomalainen Halloween kokoaa yhteen tapoja vanhasta suomalaisesta syysjuhlasta, kekristä, perinteisestä pyhäinpäivästä ja maailmalla tunnetusta tavasta viettää Halloween juhlaa.

Oman paikkansa marraskuun kakun päällä löysi täysin oikeutetusti kaunis ja sulavalinjainen, musta Lovi-kissa. Kautta aikojen mustaan kissaan on liitetty uskomuksia ja tarinoissa sitä on sekä pelätty että ylistetty. Mustan kissan on uskottu tuovan mukanaan niin epäonnea kuin onneakin. Me tiedämme, että vain jälkimmäinen vaihtoehto on totta.

Puiset Lovi-kissat Halloween kattauksessa
Mustat Lovi-kissat osana Halloween-kattausta.

Kakkuvalintamme Halloweenpöytään oli vegaaninen, makumaailmaltaan täyteläinen, tuhti ja tumma salted caramel -raakakakku. Kaakaon ja taatelin herkulliset maut yhdistyivät herkullisella tavalla kauraiseen pohjaan.

Puinen Lovi-kissa kakun päällä.
Lovi-kissa Halloween-kakun päällä.

KOHTI JOULUN TUNNELMAA

Joulukakkujen koristelu alkaa marraskuussa.
Lovin marraskuun kakku on piparkakkutalo.

Marraskuun kuulaina päivinä Lovin pienessä tehtaassa hypättiin joulutunnelmaan, kun kuukauden kakuksi rakennettiin suloinen piparkakkutalo. Neilikan, kanelin ja kardemumman tuoksut täyttivät taukohuoneemme. Koristeluja suunniteltiin lapsenomaisella ilolla ja innolla. Kuka talossa voisi asua? Millainen pihasta pitäisi rakentaa?

Piparkakkutalon leipominen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Meidän onneksemme talon osat voi myös hankkia valmiiksi leivottuina, jolloin alkuvalmistelut voidaan unohtaa ja talon rakentaja voi vain nauttia talon kokoamisesta. Toimintamalli kuulostaa hyvin tutulta ja toimivalta. Oma piparkakkutalomme löytyi siis lähikaupastamme.

Piparkakkutalostamme rakentui Lovi-tonttujen oma, pieni, Lovi-kuusten ympäröimä joulukoti, jonka piha koristeltiin Lovi-palloilla ja -poroilla, pipareilla, kanelitangoilla ja tähtianiksilla. Tomusokerilumisadekuuron hiutaleet peittivät katon lumen ja talon sisälle tunnelmaa tuotiin pienillä kausivaloilla. Mikä ihana jouluinen askarteluprojekti! Raskiikohan näin ihanaa piparkakkutaloa maistaa lainkaan?

Piparkakkutalo koristeltuna Lovi-hahmoilla.
Lovi-tonttuja, -poro ja -palloja piparkakkutalon ympärillä.

JOULUKAKKKUJEN KORISTELU LOVI-TONTUILLA

Joulun aika on täynnä iloa, taikaa ja toinen toistaan maistuvampia herkkuja. Pöydät katetaan kauniisti. Tunnelmallinen kattaus muodostuu, kun rinnakkain kulkevat vanha ja uusi, mennyt ja tuleva. Perinteet näkyvät ja maistuvat.

Joulukakkujen koristelua puisilla Lovi-tontuilla.
Lovi-tontut joulukattauksessa.

Joulukuussa Lovin Merin keittiössä tuoksui raikas appelsiini, kun Merin taitavissa käsissä valmistui Lovin kuukauden kakku -projektin viimeinen kakku, joulukuun kaunokainen, perinteinen hedelmäkuivakakku.

Mukaan joulukuun herkkuhetkiin pääsivät jälleen Lovi-tontut, joulun ajan suosituimmat pienet Lovi-hahmot. Kokonainen tonttujoukkue saapui paikalle. Pieniä ja suuria, punaisia Lovi-tonttuja. Tonttuja kakun päällä, tonttuja kakun vieressä, tonttuja osana muuta kattausta. Koska joulussa ei voi koskaan olla liikaa tonttuja.

Punaisia Lovi-tonttuja jouluisen kuivakakun päällä.
Pienet Lovi-tontut ja joulukakku.

Lisää ideoita kakkujen koristeluun löydät aiemmista postauksistamme: Puiset kakkukoristeet Lovilta, Helpot kakkukoristeluideat ja Miten koristella kakku Lovi-hahmoilla?

Jaa kuvia omista kakuistasi ja kattauksistasi, joissa Lovi-hahmot ovat mukana. Tägää Instagramissa mukaan @lovi_finland_ niin pääsemme nauttimaan luomuksistasi.

Vuosi 2022 oli kauniiden ja herkullisten kakkujen vuosi. Kaikkea kivaa on tulossa myös vuonna 2023, joten pysy mukana!

Hyvää joulua ja upeaa uutta vuotta juuri sinulle!