JOULUKUUSENKORISTEET VIIMEISTELEVÄT JUHLATUNNELMAN

Joulukuusenkoristeet valmistavat kuusen juhlaan. Koristeilla on merkittävä rooli joulutunnelman luojina. Ovathan kuusi ja sen oksillaan kantamat koristeet varsin usein joulukodin keskeisimmälle paikalle asetetut katseenvangitsijat, jonka ympärille kokoonnumme viettämään joulun mieleenpainuvimmat hetket yhdessä rakkaidemme kanssa.

KAIKKI ALKOI KUUSENPALLOSTA

Lovin tarinan alkuinnoittajina toimivat joulukuusenkoristeet ja meille kaikille niin tuttu joulukuusenpallo. Juuri tämän vuoksi joulukoristeet ovat meille erityisessä asemassa ja mielissämme ympäri vuoden. Puinen, koottava joulupallo, joka on valmistettu kotimaisesta materiaalista ja joka on mahdollista valmistaa Suomessa oli suunnittelijamme Anne Pason ensimmäinen ajatus, kun hän alkoi kehittää uutta tuotetta. Jotain, jolla voitaisiin korvata muoviset kuusenkoristeet.

Joulukuusenkoristeet Annen kädessä. Lovi-sydämen ja Lovi-pallon prototyypit
Lovi-sydämen ja alkuperäisten Lovi-pallojen (4cm ja 6cm) protomalleja.

LAPSUUDEN MUISTOT JA UUDET SUOSIKIT

Joulukuusenkoristeet ovat usein kokoelma vanhaa ja uutta. Oksille nostetaan perinteisiä, jo lapsuudesta tuttuja koristeita ja mukaan lisätään uusia, vasta pitkän matkansa alussa olevia koristeita. Säilytätkö sinä lapsena askartelemiasi, kenties jo hieman nukkavieruja, mutta sitäkin rakkaampia koristeita? Omista koristelaatikoistani niitä yhä löytyy. Ihan jokainen ei enää vuosittain pääse osaksi joulusisustusta, mutta jotain niin hellyttävää niissä on, että pidän ne tallessa vuodesta toiseen. Pieni tonttu, jonka hattu on liimaantunut hieman vinoon ja jonka punaisella tussilla hennosti piirretty suu on vuosien varrella jo lähes kadonnut pääsee edelleen istumaan joulukuusen runkoa vasten, kun kuusi on kannettu sisään.

Mikä on oma suosikkisi vanhoista joulukuusenkoristeista? Mitä ilman kuusi ei ole valmis?

KORISTEIDEN MONET MUODOT

Kuinka usein joulukuusenkoristeet ovat juuri palloja? Ripustatko oksille myös muita hahmoja? Olemme huomanneet Lovi-enkeleiden olevat pidettettyjä vierailijoita kuusen oksilla. Kuuluvathan ne kiinteästi joulun tarinoihin. Samoin myös valikoimamme uusin ripustettava koriste Lovi-tähti, on tullut suositummaksi vuosi vuodelta. Nämä perinteiset muodot kuuluvat jokainen jouluun ja joulutunnelmaan.

Joulukuusenkoristeet pienessä kuusessa. Lovi-enkelit ripustettuina oksille.
Lovi-enkelit pienen joulukuusen oksilla.

Perinteikkyys näkyy myös Lovi-koristeiden materiaalissa, jokainen on valmistettu kotimaisesta koivuvanerista. Myös koristeiden pehmeät värit seurailevat perinteisiä, tunnelmallisia sävyjä. Valikoiman punaiset tuotteet sointuvat kauniisti kuusen vihreille oksille ja puunväriset pallot, enkelit ja tähdet raikastavat kokonaisuutta. Valkoinen enkeli tuo valon mukanaan. Tummanvihreät pallot puolestaan täydentävät esimerkiksi puunvärisen Lovi-kuusen jouluilmeen.

Joulukuusenkoristeet muovittomissa pakkauksissa. Lovi-tähtien monipakkaukset kolmessa värissä: puunvärinen, kirkkaanpunainen ja tummansininen.
Säilytä Lovi-tähdet pakkauksesta syntyvässä tyynypakkauksessa. .

JOULUILOA PIENESSÄ PAKETISSA

Joulukuusenkoristeet ovat myös mitä mainioin joululahja tai tuliainen jouluvierailulle. Lovin joulukoristeet antavat lahjansaajalle myös käsillä tekemisen ja onnistumisen iloa. Tällä tavalla ne ovat kuin perinteiset itse valmistetut joulukuusenkoristeet, mutta päivitettynä tähän päivään. Sinun tai lahjansaajan ei tarvitse aloittaa aivan alusta vaan saat valmiin tarvikepaketin. Selkeän, pakkauksessa mukana olevan ohjeen avulla voit koota tuotteen itse tai, mikäli haluat viedä taidetuokion hieman pidemmälle, voit valita vaikkapa puunväriset pallot ja maalata ne juuri haluamallasi tavalla. Ehkä jokainen perheenjäsen voisi maalata oman pallonsa?

Joulukuusenkoristeet pääsevät mukaan joulun päänäytökseen, eivät suinkaan sivuosanesittäjän roolissa, vaan kokonaisuutena kuusen kanssa, toinen toistaan tukien. Kuusen ympärillä yhdessä vietetyt hetket painuvat mieleen. Kenelle kuuluu alaoksien koristelu? Kuka kurottaa korkeimmalle? Kenelle on suotu nauhojen asettelun lahja ja kuka saa tänä vuonna nostaa tähden kuusen latvaan? Nautimme koristellun kuusen ympärilleen luomasta tunnelmasta ja, kun katseemme tavoittaa muistoja tulvillaan olevan koristeen, palaamme ehkä muistoissamme hetkeksi menneisiin jouluihin. Kun kuusi on koristeltu, saa joulu tulla.