Pieni Lovi-joulukuusi 14cm ,tummanvihreä

JOULUKUUSI KULJETTAA JOULUUN

Joulukuusi on joulukodin sydän. Sille varataan kodin kaunein paikka. Onko juuri joulukuusi se asia, jota koti tarvitsee ollakseen todellinen joulukoti? Kuusen koristelu kokoaa meidät kuusen ympärille ja aloittaa joulujuhlan. Kun koristeet on aseteltu kuusen oksille ja jouluvalot tuovat tuikkeellaan juhlavaa, rauhallista valoa iltahämärään, on aika pysähtyä nauttimaan joulun tunnelmasta.

KUUSITEEMA JOULUSISUSTUKSESSA

Kuusiaihe on kauniisti mukana joulukoristelussa ja -sisustuksessa. Pihakin saa osansa. Pylväisiin ja ikkunoihin ripustetaan kuusenoksaköynnöksiä. Kodin oveen kiinnitetään havunoksista sidottu kranssi. Ulko-oven eteen levitetyt kuusenoksat puhdistavat lumen kengänpohjista ennen sisäänastumista. Vihreys tuo elinvoimaa pimeisiin iltoihin.

Kuusiteema jatkuu sisätiloissa. Pienet kuuset ikkunalaudoilla ja sivupöydillä luovat kodikasta ja luonnollista tunnelmaa. Olohuoneeseen koristellaan kodin näyttävin joulukuusi. Ehkä makuuhuonekin saa oman pienen metsänsä, lastenhuonetta unohtamatta. Pitäähän pienellä joulun odottajalla olla oma pieni kuusi huoneessaan. Juhlapöytään tuodaan ripaus luontoa ja ihanaa tuoksua muutamilla havunoksilla. Myös pöytäkoristekokoiset kuuset sopivat osaksi jouluillan kattausta.

ON AIKA KORISTELLA KUUSI

Milloin on aika nostaa kuusi esille ja ripustaa koristeet kuusen oksille? Perinteitä on paljon! Toiset aloittavat kuusen koristelun jo marraskuun lopussa, osa heti kun kuukausi vaihtuu joulukuuksi ja jotkut adventtiajan alkaessa. Mitään varsinaista sääntöä joulukuusen koristelulle ei kuitenkaan ole. Aloita, kun tunnet kaipaavasi hieman juhlan tuntua ja kauneutta omaan kotiisi.

Pieni poika koristelee joulukuusta Lovi-palloilla

Osa joulun juhlijoista odottaa pitempään ja joulukuusi saapuu koristamaan kotia vasta jouluaattoa edeltävänä päivänä. Tällainen perinne oli omassa lapsuudenkodissani. Joulukuusen koristelu oli kuin lupa joulujuhlan alkamiselle. Omassa kodissani joulukuusesta nauttiminen aloitetaan jo aiemmin. Rakastan kuusen ympärilleen luomaa tunnelmaa. Koristelu tapahtuu kuitenkin vain muutamia päiviä ennen jouluaattoa. Milloin sinä aloitat kuusenkoristelun?

Ja entäs ne koristeet sitten? Kuvastaako joulukuusi koristeineen koristelijaansa? Koristeletko kuusen aina samalla tavalla vai suunnitteletko vuosittain erilaisen tyylin? Itse kuulun perinteisten koristelijoiden joukkoon. Vaalin ikivanhoja koristeita ja lisään mukaan uusia, kun tielleni sattuu jotain luonnollista ja jo olemassa olevien koristeiden tyyliin sopivaa. Pääasia on tehdä kuusesta itsensä näköinen ja omaan kotiin sopiva. Pieni villiintyminenkin saattaisi toki tehdä toisinaan hyvää. Ehkä kokeilenkin jotain aivan uutta tänä jouluna!

JOULUKUUSI JOKAISEEN KOTIIN

Joulukuusivalikoima on valtava! Tarjolla on pieniä ja suuria, luonnonkuusia ja kestokuusia, värikkäitä ja valkoisia, perinteisiä, moderneja, muovisia, pahvisia ja puisia. Lista on loputon. Jokaiseen makuun löytyy sopiva. Kuusen voi kaataa omasta metsästään, ostaa torikauppiaalta tai joulukuusia myyvästä kaupasta tai valmistaa itse.

Kodin koko määrittää hyvin usein joulukuusen koon. Pienen pieneen pesään voi riittää pieni pöytäkuusi, kun taas suurempaan kotiin kaivataan jotain näyttävää. Lovin joulukuusi-valikoimassa kuusikokoja on seitsemän: 14cm, 25cm, 30cm, 50cm, 100cm, 120cm ja 180cm. Mikä olisi sopiva koko sinun kotiisi?

Joulukuusi voi olla suuri tai pieni. Lovin kuusi koot ovat 14cm-180cm.

PERINTEINEN LUONNONKUUSI VS. KESTOKUUSI

Kumpiko sitten olisi viisaampi vaihtoehto oman kodin joulukuuseksi, perinteinen luonnonkuusi vai kestokuusi, joka koristaa kotia vuosi toisensa jälkeen? Moni tekee tänäkin jouluna vertailuja ja pohtii kumpi vaihtoehto olisi viisaampaa valita.

Luonnonkuusi on perinteinen valinta. Joulukuusen hankkiminen on kenties joka jouluinen perinne, johon koko perhe osallistuu. Kuusi tuo mukanaan huumaavan havuntuoksun ja neulasten kiiltelevä vahapinta tuntuu ihanalta sormenpäissä, kun joulukuusen koristeet ripustetaan oksille. Toisaalta luonnonkuuset voivat aiheuttaa allergiaa ja oksista putoilevat neulaset vallan toisenlaista päänvaivaa.

Kestokuusen puolesta puhuu helppous. Kuusi on kotona valmiina odottamassa eikä sinun tarvitse tuhlata joka vuosi aikaasi löytääksesi uuden. Kun valitset luonnonmateriaalista valmistetun kestokuusen, et myöskään tule tukeneeksi muovin käyttöä.

Lovin joulukuusi mukana jouluvalmisteluissa.

Lovi-kuuset ovat luonnollisia ja allergiaystävällisiä kestokuusia ja myös neulasongelma on ratkaistu. Suomalaisesta koivuvanerista valmistettu, koottava kuusi tuo luonnon mukaan joulujuhlaan. Kestävästä Lovi-kuusesta on iloa vuosikymmeniksi. Juhlan jälkeen kuusen osat on helppo säilyttää litteässä pakkauksessa.

KUUSI KOTONA MYÖS JOULUN JÄLKEEN

Voit jatkaa kuusenkäyttöaikaa joulunalusajasta myös joulun jälkeiseen aikaan. Tyylitelty, moderni Lovi-kuusi sopii myös talvisisustukseen eikä sitä ole syytä siivota pois heti joulusesongin päätyttyä. Riisu joulukoristeet kuusen oksilta ja nosta tilalle talvisesonkiin sopivia koristeita, kuten Lovi-lintuja. Vaihda kuusen paikkaa huoneessa tai siirrä kuusi kokonaan toiseen huoneeseen. Keksi uusia käyttötapoja Lovi-kuusellesi, jotta voisit nauttia siitä mahdollisimman pitkään.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mistä joulukuusiperinne on saanut alkunsa? Selaile läpi Lovi-kuusten tuotesivut. Keräsimme sivujen TIESITKÖ-osioihin paloja joulukuusi-historiaa.

Lue myös ajatuksiamme joulukuusenkoristelusta ja -koristeista blogikirjoituksestamme Joulukuusenkoristeet viimeistelevät juhlatunnelman.