Lovi Dachshunds, wooden dachshund figures, on sketchbook.

UUDEN LOVI-HAHMON LUOMINEN

Uuden Lovi-hahmon julkaiseminen tuo päätökseen moniosaisen suunnitteluprosessin. Luonnostelun, suunnittelun, piirustusohjelmien tekemisen ja muokkaamisen, protomallien leikkaamisen ja värikokeilujen jälkeen, uuden tuotteen julkaiseminen on aina ihanaa ja jännittävää.

UUTUUSHAHMON VALINTA

Tuoteideat kehittyvät ja jalostuvat suunnittelijamme Annen mielessä pitkään. On monen asian summa, mistä hahmoluonnoksesta lopulta muodostuu julkaistava Lovi-tuote.

Anne Paso, Lovin perustaja ja suunnittelija.

Uuden Lovi-hahmon tulee olla toteutettavissa Lovi-liitoksen ympärille. Lovi-liitos on tärkein Lovi-tuotteita yhdistävä tekijä, joka on toistunut pääperiaatteiltaan samanlaisena ensimmäisistä Lovi-tuotteista, Lovi-palloista, saakka. Toimiva liitos ja tuotteiden koottavuus ovat kokonaisuuden rakentamisen kulmakiviä. Annen kehittämä liitostyyppi on toimintamme ydin ja varioitavissa tuotteen koon kasvaessa. Tästä hyvänä esimerkkinä on valikoimamme kookkain Lovi-kuusi, joiden liitoksen periaate on aivan sama kuin pienten, kirjekokoisten Lovi-tuotteiden, vaikka kootun kuusen koko on moninkertainen.

Lovi-palloja, puisia, koottavia koristepalloja, väri puunvärinen, useita kokoja.
Ensimmäiset Lovi-pallot julkaistiin vuonna 2003.

Uuden tuotteen tulee myös sopia Lovin olemassa olevaan tuotevalikoimaan ja tyylisuuntaan. Tästä hyvänä esimerkkinä kesällä julkaistu Lovi-mäyräkoira, joka täydentää hienosti Lovi-koirien laumaa. Mäyräkoirahahmo oli ollut Annen suunnittelupöydällä jo pitkään. Tätä hahmoa on myös toivottu koiraroduista ehdottomasti eniten. On mukavaa, kun asiakkaiden toiveet ja suunnittelijan aikataulut saadaan yhdistettyä. Toivomme Lovi-lauman kasvavan uusilla roduilla tulevina vuosina.

Lovi-mäyräkoirat, puiset mäyräkoirahahmot, kahvipöydällä.
Lovi-mäyräkoira on uutuus Lovi-koirien laumaan.

Syksyllä 2022 julkaistu Lovi-sisustustähti ja kevään 2023 uutuus Lovi-sisustuskukka puolestaan aloittivat täysin uuden tuotelinjan, seinäkoristeet, joka tulee täydentämään tulevaisuudessa uusilla, seinäpinnoilla käytettävillä tuotteilla. Seinälle ripustettavat tuotteet ovat raikas ja näyttävä lisä Lovin valikoimaan.

Lovi-sisustustähti, puinen tähtikoriste pöydällä ja seinällä.
Lovi-sisustustähti on saatavilla kolmessa koossa ja kolmessa värissä.

Lisäksi uuden Lovi-hahmon suunnittelussa on otettava huomioon tuotteen osien asettuminen vaneriarkeille siten, että hukkaa jää mahdollisimman vähän, mutta hahmon koko on toimiva ja muoto kaunis. On myös varmistettava sopivuus jo olemassa oleviin pakkauskokoihin. Lovi-tuotteiden kohdalla tämä tarkoittaa koon sovittamista kirjekokoisiin pakkauksiin S, M, L, L+ ja XL tai suurempiin MAXI- tai puupakkauksiin. Lue lisää Lovi-pakkauksista postauksesta Helposti lähetettävä lahja Lovilta. Löydät aiemmin julkaistusta postauksesta mm. pakkausten koot ja painot.

TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT

Tasapainoinen kokonaisuus syntyy yhteensopivista yksityiskohdista. Yksityiskohdat tekevät tuotteesta mielenkiintoisen, tunnistetavan ja mieleenpainuvan. Lovi-tuotteet ovat usein hyvin selkeälinjaisia, jolloin yksityiskohtien merkitys korostuu entisestään. Pienet, harkitut yksityiskohdat tuovat lisäarvoa muotoiluun.

On kiinnostavaa, kuinka paljon kokonaiskuva voi muuttua vähäiseltä tuntuvan muutoksen myötä. Puolen millin kavennus juuri oikeassa kohdassa tai osan lisääminen hahmoon voivat muuttaa tuotteen ulkonäköä paljon. Alla olevassa kuvassa näet kaksi Lovi-mäyräkoiran protomallia ja taaimmaisena puunvärisistä koirista lopullisen version. Kiinnitä huomiota kuonoon, korvan kokoon, pään takaosaan ja takajalkaan. Pienillä muutoksilla on suuri vaikutus.

Lovi Dachshunds, wooden dachshund figures, color natural wood

Myös toiminnallisuus täytyy varmistaa. Seinäkoristeita, Lovi-sisustuskukkia ja -sisustustähtiä, suunniteltaessa osien on pysyttävä paikoillaan, kun tuote ripustetaan seinälle. Lovi-kuusien oksien kaaret ja muodot on tarkkaan mietitty. Ei ainoastaan kauniin ulkomuodon aikaansaamiseksi, vaan jotta ne tarjoavat vakaan istumapaikan Lovi-linnuille ja -pääskyille ja että oksien asento on ihanteellinen pitämään paikallaan myös oksille ripustettavat Lovi-pallot ja -tähdet.

Lovi-sisustuskukkia, Lovi-kuusia ja Lovi-palloja, puisia sisustustuotteita, kokoa itse.
Oksien muotoilu toistuu eri kokoisissa Lovi-kuusissa.

Hauska pieni yksityiskohtien leikki on Lovi-mäyräkoiran korvien vaihtaminen kahden erivärisen koiran kesken. Pienen koirahahmon olemus muuttuu täysin korvien värin muuttuessa. Puunvärisen Lovi-mäyräkoiran korvat voi myös maalata. Yksityiskohdilla todella on suuri merkitys.

Lovi-mäyräkoiria, puisia mäyräkoirahahmoja, puunvärinen ja kanelinruskea, korvat vaihdettu keskenään.
Leikittele sekoittamalla värejä keskenään.
Lovi-mäyräkoiria, puisia, puunvärisiä mäyräkoirahahmoja, maalatut korvat.
Maalaa puunvärisen Lovi-mäyräkoiran korvat.

OMA TUOTANTO

Oman tuotannon tärkeys korostuu uutta tuotetta suunniteltaessa. Kun suunnitteluohjelmaan tehdyt pienet muutokset päästään heti leikkaamaan ja testaamaan, uuden tuotteen suunnitteluaika lyhenee huomattavasti. Osien kestävyys, tuotteen koottavuus ja muodon toimivuus voidaan todeta heti protomallien leikkaamisen jälkeen ja mahdolliset tarvittavat muutokset päästään tekemään nopeasti.

Myös värien valinnassa ja oikean sävyn luomisessa oma tuotanto ja tuttu, taitava henkilökunta on korvaamaton apu. Toisinaan uuden tuotteen värit löytyvät olemassa olevasta värivalikoimasta, toisinaan tuotteelle luodaan aivan uusia värisävyjä.

Mukava syksy on tulossa tänäkin vuonna! Lovin uutiset nappaat ensimmäisenä sosiaalisesta mediasta ja uutiskirjeestämme, joten pysy mukana @lovi_finland_ Instagramissa ja @LoviFinland Facebookissa! Uutiskirjeen pääset tilaamaan tästä: Tilaa uutiskirjeemme! Liittyessäsi uutiskirjeen tilaajaksi, lähetämme sinulle 15% alekoodin sähköpostiisi. Tervetuloa mukaan!