Puppy by Lovi figures, wooden dogs, assemble yourself

LOVI OSANA KULTTUURIHISTORIAA

Museot kertovat tarinoita. Kiehtovia tarinoita menneestä, eletystä ja olleesta. Nostavat esille ja kertovat, kuvailevat ja muistuttavat. Säästävät ja säilyttävät. Luovat meille kokemuksia. Mahdollisuuden astua hetkeksi vierailulle aikojen taakse.

MUSEOIDEN MERKITYS

Museoiden merkitys kulttuuriperinnön säilyttäjinä, erilaisten taiteenalojen esille tuojina ja maailman historian merkityksellisten tapahtumien taltioijina on mittaamaton.

Tarvitsemme museoita, jotta emme unohtaisi mennyttä. Museoiden kokoelmissa säilyvät ihmisen kehityksen askeleet ja aikansa mestareiden työt, kuten myös tämän hetken kiinnostavimmat ilmiöt ja rohkeat, uutta ennakkoluulottomasti luovat tekijät, jotka tulevaisuudessa muistuttavat parhaillaan elettävän ajan tunnusmerkeistä meidän jälkeemme tuleville. Parhaimmillaan vierailu museoon on matka menneeseen tai tulevaan, mutta tavalla tai toisella se on aina matka ihmisyyden kiehtovaan maailmaan.

Puisia Lovi-tuotteita, mereneläviä, puita ja kukkia.
Luontoteemat, kuten meriaiheet, puut ja kukat, toistuvat Lovi-tuotteissa

Mekin Lovilla olemme osa kulttuuriperintöä. Toiminnastamme jää jälki. Olemme osa kauan sitten alkanutta ketjua ja omalla toiminnallamme mukana muotoilun historiassa. Pidämme yllä suomalaista muotoilua ja valmistusta sekä puuntyöstön perinteitä, joita omalta osaltamme kehitämme ja viemme eteenpäin.

MUSEOKAUPPOJEN MERKITYS MUSEOTOIMINNALLE

On vaikeaa, ellei jopa täysin mahdotonta, vierailla museossa tutustumatta museokaupan tarjontaan. Museokaupat tarjoavat usein valikoiman laadukkaita, museon kokonaisuutta täydentäviä tai parhaillaan esitettävään näyttelyyn liittyviä, kiehtovia ja inspiroivia tuotteita. Usein valikoimasta löytyy paikallisten toimijoiden valmistamia esineitä ja kestävällä tavalla valmistettuja tuotteita.

Näkymä Tokion Takamatsu City Museum of Artin museokaupasta.
Näkymä Tokion Takamatsu City Museum of Artin museokaupasta.

Taiteilijoiden ja suunnittelijoiden työt siirtyvät museokaupan hyllyille muokattuna arkeemme sopiviksi esineiksi ja tuotteiksi. Taiteilijoiden elämästä ja tuotannosta kertova kirjallisuus, kauniit matkamuistot, lehtiöt, julisteet, postikortit ja muu pienesineistö kunnioittaa alkuperäisiä teoksia ja tuo taiteen ja kulttuurin koteihimme, osaksi joka päiväistä elämäämme. Tuotteiden materiaalit, valmistustavat ja -paikat kertovat kuluvan aikamme arvoista.

Museokauppa laadukkaine tuotteineen laajentaa kävijän kokonaiskokemusta. Museokäynnistä on mahdollista saada mukaansa jotain konkreettista tukemaan muistoa koetusta vierailusta. Myös museokauppojen taloudellinen merkitys museoiden toiminnalle on merkittävä. Suuri osa museoiden toimintaa tukevista varoista tulee museokaupoista.

LOVIN MUSEOYHTEISTYÖT

Museot ja museokaupat toimivat yhteistyössä erilaisten valmistajien kanssa. Myös Lovi-tuotteet kuuluvat useiden museoiden valikoimiin ympäri maailman. Tuotteet sopivat museokauppavalikoimiin hienosti. Kekseliään liitoksen ympärille rakennettu, omannäköinen, sopivalla tavalla erottuva muotoilu ja kestävällä tavalla valmistettu, suomalainen tuote kiinnostaa myös ulkomailla. Litteät kartonkipakkaukset on helppo asettaa esille ja varastoida sekä lähettää verkkokaupasta eteenpäin. Myös museokauppavieraan on helppo ottaa litteä pakkaus mukaansa.

Lovi-sisustuskukka 48cm, puinen sisustuskukka. Pakkaus ja koottu kukka.
Lovi-tuotteet pakataan litteisiin kartonkipakkauksiin, tässä esimerkkinä Lovi-sisustuskukka 48cm.

Espanjan maahantuojamme, Beamalevichin kautta meillä on ollut suuri kunnia päästä mukaan kahden arvostetun espanjalaisen museon museokauppavalikoimaan myös museoiden pysyviin näyttelyihin kuuluvien teosten kautta. Madridissa toimiva Prado museo ja Guggenheim Bilbao pitävät valikoimissaan suunnittelijamme Anne Pason näkemyksiä kahdesta museoiden pääteoksista.

GUGGENHEIM BILBAO JA PUPPY BY LOVI

Jeff Koons, yhdysvaltainen kuvataiteilija, loi kolmetoista metriä korkean, kukilla koristellun, länsiylämaanterrierin pentua esittävän Puppy teoksen vuonna 1992. Nykyiselle paikalleen Bilbaon Guggenheim museon pihamaalle teos pystytettiin vuonna 1997.

Kukilla koristeltu Puppy teos Bilbaon Guggenheiminin pihalla.
Kukilla koristeltu Puppy teos Bilbaon Guggenheiminin pihalla.

Anne designed the Puppy by Lovi figure in 2015. The little dog is exclusively available at Guggenheim Bilbao’s museum shop. The bright green and red colours of Puppy by Lovi figures take after the abundance of flowers growing on top of the original work. It comes in two sizes: 8 cm and 22 cm.

Puppy by Lovi on myynnissä yksinoikeudella Guggenheim Bilbaon museokaupassa
Puppy by Lovi on myynnissä yksinoikeudella Guggenheim Bilbaon museokaupassa

PRADO MUSEO JA MENINA BY LOVI

Madridin Prado museo on toinen yhteistyömuseoistamme Espanjassa. Diego Velazquesin Las Meninas, Hovinaisia on museon kuuluisin teos. Tähän teokseen Velasques ikuisti prinsessa Margaretin hovinaistensa ympäröimänä. Vuonna 2017 Anne siirsi tämän pienen prinsessan Lovi-hahmon muotoon. Aiemmin yksinoikeudella Prado-museon museokaupassa myynnissä ollut hahmo on nyt saatavilla myös Lovin omassa verkkokaupassa sekä osana muutamien jälleenmyyjiemme valikoimaa.

Menina by Lovi ja muotoilun pohjana toiminut Las Meninas teos.
Menina by Lovi ja muotoilun pohjana toiminut Las Meninas teos.

LOVI JAPANISSA

Vuoden 2022 maaliskuussa aloitimme eri puolilla Japania kiertävän, pohjoismaista nuorta muotoilua esittelevän Söpö museo -kiertueen yhdessä japanin maahantuojamme Arco Designin kanssa. Nyt jo yli vuoden kestänyt kiertue on vienyt Annen ja Lovi-tuotteet 10 paikkakunnalle ympäri Japania ja jatkoa seuraa.  

Söpö museo -kiertueen näyttelyjulisteita
Söpö museo -kiertueen näyttelyjulisteita.

Olemme mukana myös Finnish Lifestyle Design illuminates everyday life -näyttelyssä Tokion Takamatsu City Museum of Artissa. Näyttelyyn on koottu upeiden suomalaisten suunnittelijoiden kuten Alvar ja Aino Aallon, Ilmari Tapiovaaran, Oiva Toikan ja Saara Hopean teoksia, ja myös Anne ja Lovi-hahmot ovat mukana. Kahden seuraavan vuoden aikana näyttely kiertää viidessä Japanin kaupungissa esitellen suomalaista suunnittelua ja designia. Mahtavaa olla mukana!

Näkymiä Tokion Takamatsu City Museumin näyttelystä.
Näkymiä Tokion Takamatsu City Museumin näyttelystä.

KANSAINVÄLINEN MUSEOPÄIVÄ

Kansainvälistä museopäivää vietetään vuosittain toukokuun 18. päivä. Lukemattomat museot ympäri maailmaa tarjoavat tuolloin mahdollisuuden tutustua museoiden toimintaan sekä järjestävät mielenkiintoista oheistoimintaa. Museoiden yö -tapahtuma järjestetään kansainvälistä museopäivää lähimpänä lauantaina. Tänä vuonna ajankohdaksi osuu lauantai 20.5.2023. Tuolloin useat museot ovat avoinna pitkälle iltaan ja tarjoavat vierailijoille erityisiä elämyksiä. Tarkista oman asuinpaikkasi museoiden aikataulut ja lähde mukaan tutustumaan museoiden kiehtovaan maailmaan!