Design from Finland logo with Lovi Trees

DESIGN FROM FINLAND – LUONNOLLISESTI POHJOISESTA

Design from Finland -merkki on tuttu ja tunnistettava todiste kotimaisesta muotoilusta. Kun tuotteesta tai tuotteen pakkauksesta löytyy Design from Finland -teksti sinisen tai mustan, pyöreän logon sisällä tiedät olevasi tekemisissä suomessa ammattimaisesti ja vastuullisesti muotoillun tuotteen kanssa. Lisäksi merkki kertoo muotoilun merkityksestä yrityksen tuotteiden arvonmuodostuksessa.

Design from Finland -logo on sininen tai musta ympyrä, valkoisella Design from Finland tekstillä.

Jotta yritys saa käyttöönsä Design from Finland -merkin, yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa ja tuotantoketjun rakenteesta sekä tuotteiden valmistusmaasta tulee viestiä avoimesti. Merkin käyttöoikeudesta päättää suomalaisen muotoilu- ja suunnittelualan asiantuntijatahoista, alan opetusta tarjoavista korkeakouluista, keskeisistä ministeriöistä, elinkeinoelämästä ja kuluttajista muodostuva Design from Finland -merkin toimikunta ja käyttöoikeuteen vaadittavien tietojen tulee olla tarkastettavissa vuosittain.

Saadakseen Design from Finland -merkin käyttöoikeuden yrityksen tulee investoida muotoiluun ja voida todentaa muotoiluinvestointien hyödyt tuotteen kilpailukyvylle ja erottautumiselle, liiketoiminnalle ja vastuullisuudelle. Muotoilun tulee olla vahvasti kytkettynä osaksi yrityksen toimintaa.

MIKSI SUOMALAINEN MUOTOILU KIINNOSTAA

Suomalainen muotoilu on usein merkki laadusta ja vastuullisuudesta. Yritykset, joiden tuotteet kantavat mukanaan Design from Finland ja Avainlippu-merkkejä ovat todistetusti vastuullisia toimijoita ja haluavat omalta osaltaan olla mukana tuottamassa laadukkaita ja kestäviä tuotteita.

Design from Finland - muotoja luonnosta. Lovi-puut ja -kuuset edustavat suomalaista muotoilua parhaimmillaan.
Lovi-puut ja -kuuset edustavat suomalaista muotoilua parhaimmillaan.

Suomalaisen muotoilun juuret ovat syvällä. Tuotteet ovat pitkäikäisiä ja laadukkaita. Niiden tehtävä on kestää aikaa ja ikääntyä arvokkaasti. Suomalaisessa muotoilussa materiaalin tuntemus ja ja käsillä tekemisen taito yhdistyvät usein teollisen muotoilun osaamiseen. Vaikka suomalainen muotoilu mielletään usein minimalistiseksi, suoraviivaiseksi ja pelkistetyksi ovat myös ilo, leikkisyys ja huumori läsnä.

Suomalaisen muotoilun luontoyhteys on vahva, käytetyt materiaalit luonnonmukaisia ja muotoilu pohjautuu materiaalin ja sen käyttäytymisen tuntemukseen.

LOVI – DESIGN FROM JÄÄLI, FINLAND

Lovi-tuotteiden suunnittelusta vastaa oma suunnittelijamme, Lovin perustaja ja luova johtaja Anne Paso. Elämä pohjoisessa, kauniin luonnon ympäröimänä ruokkii luovuutta ja tuo suunnitteluun oman mausteensa. Luonto, luonnonmateriaali ja sen loputtomat mahdollisuudet saavat näkyä ja tuntua Lovi-tuotteissa

Puiset Lovi-siilit luonnoskirjan päällä. Luonto näkyy usein suomalaisen muotoilun aiheissa.
Lovi-siili on kevään 2022 uutuustuote.

Suunnittelun lähtökohtana on kotimainen koivuvaneri ja sen luontaiset ominaisuudet. Eräs Lovin perustamiseen johtavista ajatuksista oli tuoda esille, että kotimaisesta koivumateriaalista voi ja kannattaa suunnitella ja valmistaa sisustus- ja lahjaesineitä Suomessa. Uransa alkumetreiltä saakka Anne on myös halunnut nostaa esille muotoilun tärkeyttä yrityksen liiketoiminnalle. Muotoilulla on merkitystä!

Suunnittelun pohjana on myös tuotteiden koottavuus. Litteisiin, muovittomiin pakkauksiin pakatut tuotteet on helppo lähettää ja kokoaminen tarjoaa pienen, rentouttavan käsillä tekemisen hetken saajalleen. Kaikki tuotteet rakentuvat saman, patentoidun liitoksen ympärille pala palalta ja lopullinen muoto muodostuu, kun kaikki osat ovat omilla paikoillaan.

Design from Finland -merkki on todiste suomalaisesta, kekseliäästä ja vastuullisesta muotoilusta.
Suomalainen koivuvaneri on Lovi-tuotteiden valmistusmateriaali.

Luonnollisuus ja ekologisuus on aina mukana suunnittelussamme. Uudistuminen on välttämätöntä, jotta materiaalin hukka olisi mahdollisimman pieni, materiaalien kierto toimivaa ja tuotteemme sekä toimintamme luonnon kannalta kestävällä pohjalla. Ja uudistumiseen tarvitaan laadukasta muotoilua ja tarkkaa suunnittelua.

Design from Finland -merkki on Suomessa tunnettu ja sen merkitys tiedetään. Merkin kautta voimme viestiä tuotteidemme alkuperästä asiakkaillemme kotimaassa ja muualla maailmassa. Design from Finland -merkin lisäksi käytössämme on myös Avainlippu-merkki, joka kertoo Lovi-tuotteiden valmistuksen tapahtuvan Suomessa, Lovin omassa pienessä tehtaassa, Jäälissä, Pohjois-Pohjanmaalla.

Lovi-tuotteet on suunniteltu ja valmistettu ylpeydellä Suomessa, tuomaan pieni pala luontoa sisälle koteihin, toimistoihin ja julkisiin tiloihin. Lovi-hahmot tuovat mukanaan luonnollisuutta ja iloa kaikkialle maailmaan. Pienilläkin yksityiskohdilla on merkitystä!